Aki Linden

Lainaus

Veikko Laakso (Emerituslehtori, Turku)

Akin tutkinnot – erikoislääkäri ja valtiotieteen maisteri – osoittavat kiinnostusta yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Erilaiset luottamustoimet ja ennen kaikkea laaja-alainen kokemus terveydenhuollon tehtävissä terveyskeskuslääkäristä Husin johtoon asti on tehnyt Akista vertaansa vailla olevan terveydenhuollon asiantuntijan. Juuri nyt Akin taidoilla olisi käyttöä eduskunnassa ja valtionhallinnossa. Paitsi asiantuntijana luotan Akiin ennen kaikkea julkisten terveyspalvelujen vankkumattomana puolustajana.

Eikä tässä kaikki. Hallituksen sote-sekoilun keskellä on sivummalle valitettavasti jäänyt monia muita tärkeitä kysymyksiä kuten kasvatus-, koulutus- ja tiedepolitiikka, työelämäsuhteet jne. joihin tiedän Akin niin ikään perehtyneen ja ennen kaikkea korostavan tässäkin ihmisten tasa-arvoisia mahdollisuuksia ja oikeudenmukaista kohtelua. Aki on laajasti vihkiytynyt myös kulttuuripolitiikkaan, mihin tiettyä syvyyttä tuo Akin kaksikielisyys.

Kanssaihmisenä Aki on kokemukseni mukaan ystävällinen, huomaavainen, tulee kaikkien kanssa mutkattomasti toimeen ja osaa asiantuntijana selittää vaikeatkin asiat ytimekkäästi ja ymmärrettävästi. Tällaista henkilöä on helppo suositella eduskuntavaaleissa kenelle hyvänsä äänestäjälle.