Aki Linden

Lainaus

Anneli Kivijärvi, erikoislääkäri, kaupunginvaltuutettu (Raisio)

Itsekin lääkäri ja poliitikko kun jo -70-luvulta olen, olen tiiviisti ja mielenkiinnolla seurannut aikalaisen kollegani Aki Lindenin edesottamuksia niin politiikan kuin lääketieteenkin saroilla. Hänen toimintansa, tietonsa ja taitonsa, puheilmaisunsa ja ryhdikäs olemuksensa on herättänyt minussa suurta kunnioitusta ja arvostusta. Olen usein miettinyt, missä hänen kykyjensä mukainen kaikkein oikein paikka olisi. Ministerinä ehkä? Aki on kuitenkin keskittynyt virkatöihinsä suurimmalla tarmollaan kaikki nämä vuodet. Mutta nyt se hetki on koittanut!

Kun Aki Linden oli Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja ja minä koko sen ajan hallituksen jäsen, opin häntä tuntemaan hyvin ja tarkemmin myös hänen lahjansa. Minulla ei ole monta kollegaa, joita voisin sanoa ihailevani. Aki on yksi heistä. En pelkästään ihaile häntä vaan olen melkein kateellinen. Mistä? Akilla on semmoinen kyky, jota en koskaan kelläkään muulla lähelläni ole nähnyt. Jos Aki saa illalla käteensä 200 sivua tylsiä asiakirjoja ja lausuntoja, hankesuunnitelmia jne. hän kykenee aamulla klo 9 yhden A4-sivun mittaisella tekstillä kattavasti kertomaan noiden papereiden sisällön. Ihan mahtavaa!

En ole koskaan eduskunta- tai kuntavaaleissa äänestänyt miestä. Nyt sen teen. Meillä on nyt ylivertainen ehdokas eduskuntaan.