Vaalipäiväkirja 17.1.

17.1.

Tänään melkoinen päivä! Me nimittäin muutimme yli 8-vuotisen Helsingin “huushollimme” tänään Turkuun eli nyt ei ole enää Helsingissä paikkaa minne yöksi päänsä kallistaisi paitsi tietysti tyttären perheen asunto Punavuoressa, mutta ihan vaivoiksi asti ei sinnekään tietysti kehtaa majoittua. Mutta, että ihminen muuttaa eli siis pakkaa, roudaa ja on mukana aktiivisesti muuttokuorman rakentamisessa ja purkamisessa, tämän talven lumisimpana päivänä! Haastetta oli kun ei meinannut aamulla saada omaa autoaan hangesta pois Kruununhaassa. Yksi syy tähän on se, että jostain syystä omistan nyt takavetoisen  farmariauton 15-vuotisen nelivetoisten autojen jakson jälkeen. Luulinkohan, että ilmastonmuutos on lopetanut Suomen talven? No, klo 6 herättiin ja tavarat saatiin klo 17 mennessä asuntoomme Turkuun. Sitten omistauduin klo 17.30-20.30 kahdelle nuorimmalle lapsenlapsellemme, kun vanhempansa olivat töissään kiinni, esikoinen pärjäsi illan jo omillaan. Nämä ovat elämän tähtihetkiä, mutta sen verran aktiivisia ja luovia nämä nykyajan 5- ja 3-vuotiaat ovat, että kyllä siinä tuntee olleensa “läsnä”.

En ole laskenut tämän viikon ajokilometrejä, mutta kyllä niitä reilusti toistatuhatta on kertynyt johtuen sitä, että oli työasiana hoidettavana maanantaina se Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuuston seminaari ja sitten olen tiistain Paimion ja keskiviikon Laitilan reissut ajanut lähtöpaikkana Helsinki johtuen juuri tästä muuton valmistelusta. Mutta nyt on sitten tukikohtana 100 %-sesti Turku ja Varsinais-Suomi. Eipä silti, ensi viikolla on asiaa Helsinkiin keskiviikkona ja heti uudelleen viikonloppuna, mutta tämähän on ihan kohtuullista ja ainakin toisen reissun teen junalla.

Edellä olevat “selitykset” kirjoitin siksi, että olen ollut tänään “poliittisista asioista” poikkeuksellisen hiljaa, mutta viikonloppuna jatketaan sitten taas niissä merkeissä.