Vaalipäiväkirja 16.1.

16.1.

Tänään oli Laitilassa hyvä tilaisuus. Paikalla ainakin 50 henkilöä. Sote-uudistuksen plussat ja miinukset kiinnostivat ihmisiä. Lähes tunnin alustukseni (vapaasti ilman muistiinpanoja ja kuvia) jälkeen käytiin toinen tunti hyvää keskustelua. Perusviestini oli, että hyvää soteuudistuksessa on kuntia laajempi väestöpohja ja erikois- ja peruspalveluiden kokoaminen saman “raamin” sisään. Vastaavasti huonoa ja itse asiassa erittäin huonoa on 6 miljardin laajuisten palvelukokonaisuuksien siirtäminen markkinoille ja samalla palveluiden kokonaisuuden pirstominen, josta kärsivät erityisesti heikossa asemassa olevat ja paljon palveluita käyttävät.

Käytännössä Suomessa on kahden pääomasijoittajan omistamien ketjujen oligopoli. Oma johtopäätökseni on se, että nämä kielteiset seikat kumoavat nuo myönteiset asiat ja siksi TÄTÄ KOKONAISUUTTA EI VOI HYVÄKSYÄ.

Huvittavaa oli se, että olin merkinnyt kalenteriini tilaisuuden alkamaan jo klo 16, mutta oikea aika olikin klo 18. Käytin ylimääräisen ajan ruokaillen Laitilan Shellin tunnetusti hyvässä baarissa ja tein samalla läppärillä töitä, mm. yksi lehtikirjoitus syntyi. Lihapullat + muusi ja jälkkäriksi kahvi ja munkki maistuivat. Pimeällä ja lumisateen jo alkaessa takaisin Turkuun.

Paljon muutakin tähän päivään mahtui, mutta nyt alkaa jo olla aika mennnä nukkumaan …

Kuva: Raimo Korhonen