Tiedote: Suomi tulee pitää houkuttelevana investointiympäristönä

Kansanedustaja Aki Lindén eduskunnassa.

Yritysten investointiympäristö on Suomessa heikentynyt korkojen ja kustannusten nousun vuoksi. Myös epävarmuus maailman poliittisesta tilanteesta vaikuttaa investointeihin. Tässä tilanteessa tulisi tehdä selkeitä parannuksia yritysten toimintaympäristöihin, mutta hallitus toimillaan niitä valitettavasti heikentää.

 – Eduskunta käsittelee tällä viikolla hallituksen budjettiesitystä vuodelle 2024. Hallitus on toimillaan latistamassa yritysten investointiympäristöä mm. vaikeuttamalla työperäistä maahanmuuttoa. Työn saatavuutta vaikeutetaan merkittävästi kolmen kuukauden työllistymisehdolla. Lisäksi hallitus on leikkaamassa kotoutumisen ja työvoiman maahanmuuton edistämisestä, kertoo kansanedustaja Aki Lindén huolestuneena.

Tämän lisäksi ilmastopolitiikassa on tapahtumassa suunnanmuutos.

– Vihreätä siirtymää edistävät hankkeet ovat vaarassa jäädä toteutumatta. Esimerkiksi kertaluontoisia tukia, kuten öljylämmityksestä luopumisen avustuksia sekä energia-avustuksia ei jatketa. Lisäksi luonnon monimuotoisuuden sekä vesiensuojelun ja ympäristönsuojelun määrärahat alenevat 67 miljoonaa euroa vuoden 2023 määrärahatasoihin verrattuna.

TKI-rahojen vaikuttavasta suuntaamisesta huolehdittava

On tärkeää, että hallitus jatkaa Marinin kauden parlamentaarisen TKI-työryhmän työtä ja toimeenpanee ryhmän esitykset sekä nostaa TKI:n rahoitustasoa. Hallituksen tekemät T&K-lisäykset ovat kokoluokaltaan oikeita. Siitä tulee huolehtia, että toimet kohdentuvat parlamentaarisen sovun mukaisesti eri toimijoille.

– T&K-rahojen vaikuttava käyttö edellyttää korkeimmin koulutetun työvoiman määrän nostamista erityisesti yrityksissä. Tämä edellyttää sitä, että korkeakoulujen perustutkimusta on vahvistettava merkittävästi. Ilman osaajia, ei ole sen enempää yliopistojen kuin yritystenkään TKI-toimintaa, päättää Lindén.

Kommentit

Jätä kommentti