Päiväkirjamerkintöjä 14.2.

Ajankohtaista,Sote

Hei, päivitänpä hieman eilisen ja tämän jo yöksi kääntyvän päivän tapahtumia.

Eilinen päivä meni Helsingin reissulla. Jouduin tekemään sen autolla, koska hain Pitäjämäeltä painosta 100 kpl kirjaa, jota on tarkoitus myydä 20 euron hintaan vaalityön rahoittamiseksi. Luntahan taas ajaessa satoi ja tie oli todella liukas, mutta en ollut liikkeellä ruuhka-aikaan, vaan klo 9-11.

Sitten “palkitsin” itseni Meilahden nurkalla Burger King -aterialla ja tein läppärihommia iltapäivään saakka. Klo 15:ksi menin SDP:n puoluetoimistolle, jossa kuvattiin ruotsinkielinen Facebook-live-esitys sote-asioista. Se meni sujuvammin kuin olin pelännyt, toki ruotsinkielessäni on skarpattavaa. Kiitokset Hildur Boldtille, joka oli tämän järjestänyt ja joka tapahtuman myös juonsi sekä Pekka Tuurille, joka kuvasi.

Sieltä siirryinkin sitten Paasitorniin itähelsinkiläisten ehdokkaiden ja Eveliina Heinäluoman sote-illan alustajaksi. Sopivan kokoinen sali oli ihan täynnä. Tuttujakin oli paikalla. Pidin aika vauhdikkaan esityksen ja siitä syntyi hyvä keskustelu. Mieleen jäi erityisesti puheenvuoro, jossa rakentavasti “arvosteltiin” minua siitä, että en ole koko Suomen kansalle tätä samaa kertonut. No, yrittänyt olen.

Pidän näistä tilaisuuksista. Yhtään ääntähän ei minulle ole Helsingissä jaossa, koska olen ehdokkaana Varsinais-Suomessa, mutta ei niin voi alatella. Koko kansanliikkeen puolesta tässä minäkin töitä teen, ja oma vaalimenestys on sitten sellainen millaiseksi ihmiset sen tahtovat.

Maantiellä sitten taas kotia (Turku) kohti klo 19-21. Vaihteeksi Classicia kuuntelin niin pitkälle kun se hyvin kuului, ja tasatunnein uutiset. Ei ollut perustuslakivaliokunta saanut valmiiksi sote-mietintöään.

Tänään osallistuin klo 12-14 Turussa Medisiinan tiloissa sairaanhoitopiirin tilaisuuteen, jossa esiteltiin TYKSin tulevan psykiatrisen sairaalan suunnitelmia. Perusteltu ja hyvä hanke. On jo aika luopua epätarkoituksenmukaisista 100 vuotta vanhoista tiloista! kun koko hoitokin on muuttunut. Sairaanhoitopiirin kannattaa ehdottomasti toteuttaa tämä hanke. Twiittasin parin kuvan kera HUSiin terveiset ko. tilaisuudesta Juha Tuomiselle, Matti Holille ja Markku Mäkijärvelle. Kyseessä on tavallaan varsinaissuomalainen versio Laakson hankkeesta. Luulenpa vaan, että Turun rakennus on aikaisemmin toiminnassa …

Sieltä heti kävelykadulle, jossa SDP:n ehdokkaat jakoivat ystävänpäivän munkkeja ja mehua paikalle saapuneille ja ohikäveleville. Penkkarit olivat myös vauhdissa Turun keskustassa, jalkakäytävät täynnä karkkeja, en kehdannut keräillä, vaikka mieli olisi tehnyt. Kävin tunnin aikana monta hyvää keskustelua. Nämä ovat tärkeitä tapahtumia, koska ihmiset pääsevät tapaamaan henkilökohtaisesti ehdokkaita. Kiitos tiimiläisilleni mm. Hannulle, Veikolle ja Timolle, jotka olivat myös paikalla sekä tietysti Mialle ja kaikille muille, jotka olivat koko tapahtuman järjestäneet.. Muutama henkilö otti esitteitäni jakaakseen niitä edelleen omille verkostoilleen.

Pienen huilitauon jälkeen oli “siviiliasioita” eli roudasin poikani perheen kolmea lasta, koska vanhemmat olivat estyneitä. Mukavaa se aina on, mutta nyt oli reitti tavallista monimutkaisempi. Ensin pienin päiväkodista klo 16.15. Sieltä ajoimme Varissuolle, jossa vanhimman luistelutreenit ja keskimmäisen kerho (?) päättyivät klo 17 ja sieltä Uittamolle, jonne kaksi nuorinta jätettiin kotiinsa ja vanhimman kanssa jatkettiin taas aivan eri puolille kaupunkia eli Barkerin tehtaille voimistelustudioon. Matkalla poimin vaimoni ja pikkutakkini (!) kotoa ja hänen kanssaan sitten jatkoimme Raisioon SDP:n Ystävänpäivän tilaisuuteen, jossa lisäkseni oli neljä muuta ehdokasta eli 2 x Timo, Niina ja Janne. Hyvin järjestetty ja juonnettu tilaisuus, jonka aluksi kuultiin kaupunginjohtaja Ari Korhosen tervehdys, Arihan oli aikanaan myös SDP:n puoluesihteeri, johon tehtävään olin häntä itse tukemassa Hämeenlinnan puoluekokouksessa. Myös Arin edeltäjä ja myöhempi kansliapäällikkö ja maaherran/AVIn ylijohtaja Rauno Saari piti alustuspuheenvuoron. Taas paljon lämpimiä kädenpuristuksia ja myös menneiden muisteluita. Eräs osallistuja kertoi meidän tavanneen 41 vuotta sitten kun olin Turun terveyskeskuslääkäri. Ne työntäyteiset vuodet ovat tuoneet valtavasti ihmiskontakteja. Tyttäreni on kertonut, että hänen kaverinsa kertovat, että “sinun iskäsi on puhkaissut minun korvani, kun olin pieni”. No sitähän se terveyskeskuksen päivystystyö siihen aikaan oli.

Illaksi kotiin – niinkuin Finnairin mainos sanoi aikanaan.