Kuulumisia 23.1.

Kävin tänään asioimassa Helsingissä – junalla. Mukavaa oli ja töitä sai tehtyä näillä mobiililaitteilla. Toki juna oli kumpaankin suuntaan myöhässä 10-15 minuuttia, kuten se on aina kun minä satun kyytiin, mutta tällä kertaa aikataulu oli väljä.

Tilaisuuksa sateelee kalenteriin. Niitä hoitaa ja koordinoi itseni lisäksi muutama vaalitiimini ystävällinen ihminen, mutta huomenna yritän saada kaikki päivitykset ajantasalle – muuten tulee vaikeuksia. Myös Helsinkiin on minua pyydetty monen sd-ehdokkaan tilaisuuteen. Muutamaan olen luvannut mennäkin. Eräs kommentoikin jo, että “ai sinä vedät vaalivankkureita täälläkin”. No mielelläni minä tätä teen, mutta nyt alkaa olla jo aikataulusyistä “Helsinkikiintiö” täynnä. Toki saan sitten – toivon mukaan – eräitä kuuluisuuksia tänne Varsinais-Suomeen vierailemaan. Ilkka Taipale on jo tulossa, ehkä pari muutakin nimekästä henkilöä.

Tapasin eduskunnassa Kokoomuksen Elina Lepomäen. Hänellä on erittäin analyyttinen näkemys sote-uudistuksen valinnanvapausmallin ongelmista. On hän tuonut sen itse julkisuuteenkin, joten minun ei nyt ole tarvis sitä referoida. Mutta sanon vielä, että hän esittää fiksua kritiikkiä, ja hyvä kun sitä tulee Kokoomuksenkin puolelta.

Kadulla törmäsin Kari Salmeen, joka on valtakunnalllisen Wanhat Toverit puheenjohtaja. Juttelimme hetken. Hän harmitteli, että asettunut Uudellamaalla ehdokkaaksi, mutta ymmärsi kyllä “Turku-vetoisuutenikin”.

Talouspolitiikan arviointineuvosto totesi, että sote-uudistuksella, ja varsinkaan sen valinnanvapausmallilla, ei saada tavoiteltuja säästöjä.

Tästä kirjoitin yhdessä HUSin lasten ja nuorten toimialajohtaja Jari Petäjän kanssa artikkelin, joka julkaistiin monessa maakunalehdessä, ei kuitenkaan “liian pitkänä” Hesarissa, helmikuussa 2017. Tästä lisää soteasiakirjassa.

Illalla oli vielä Turussa Raunistulan SDP-osaston jäsenkokous, jossa toimin alustajana. Käsittelin talous- ja työmarkkinapolitiikkaa, maahanmuuton tuomia ajankohtaisia haasteita ja sote-uudistusta. HYvä ja vilkas keskustelu käytiin. Ihmiset vaikuttivat päättäväisiltä ja innostuneilta.

Iltakävely Tarmon talolta kotiin oli miellyttävä. Kaupunki oli täynnä puhdasta lunta ja pakkasta oli varmaan pari-kolme astetta. Hiihto metsäisellä ladulla iltapimeässä olisi ollut poikaa. Se taitaa jäädä vähiin kun olen jättänyt sukseni lankoni Lapin talon varastoon! Luulin varmaan viime keväänä, että etelään ei enää tule lunta.

Kehtaan ehkä kertoa senkin, että em kokouksessa Karin W käytti kauniin puheenvuoron, jossa hän totesi, että 13.1. sunnuntaina pidetty vaalikampanjani avaustilaisuus Koululla oli ollut hieno: sali täpötäynnä, valtava innostus ja hyvä tunnelma. Hän sanoi, ettei ole ollut sellaisessa sd-tilaisuudessa mukana vuosikausiin, jos koskaan! Siihen Pekka O totesi, että hän on kyllä ollut: silloin kun Mauno Koivistosta tehtiin presidenttiä ! Tässä vaiheessa minä ryhdyin jo toppuuttelemaan keskustelua …