Kampanja avattu Turussa lähes 200 ihmisen kanssa

aki linden kampanja avaus ravintola koulussa
Turussa Ravintola Koulussa oli paikalla lähes 200 kuulijaa. Kaikki eivät saliin mahtuneet.

Suuret kiitokset kaikille, jotka osallistuivat vaalikampanjani avaustilaisuuteen viime sunnuntaina ravintola Koulussa. Veti nöyräksi nähdä näin paljon väkeä paikalla. Tuolit eivät riittäneet.

Lähes 200 ihmistä – mahtavaa! Into tarttui itseenikin. Toivon, että se välittyi kuulijoille.

Tästä alkaa maakunnan kiertely, toivottavasti näemme eri mutkissa ja pääsemme keskustelemaan lisää.

Puheessani vaalikampanjan avauksessa käsittelin kolmea asiaa.

1) Ajankohtaisissa Oulun järkyttävissä seksuaalirikostapahtumissa pitää tutkimusten jälkeen tuomita rikoslain ankaruudella.

Samalla pitää selvittää perusteellisesti rikosten taustat ja tehdä kaikki mahdollinen vastaavien tapahtumien estämiseksi. Mihinkään koko kansanryhmään kohdistuvaan kostovainoon ei pidä sortua, koska se johtaa kuten historiasta tiedämme järkyttäviin seurauksiin.

Syylliset ovat syyllisiä, muut eivät.

Toistin Tony Blairin lausueen: ”We are tough on crimes, and tough on the causes of crimes also”, eli suomeksi ”Olemme kovia suhteessa rikoksiin, mutta kovia myös suhteessa niiden syihin”.

2) Talouspolitiikkaa kävin läpi vertauskuvallisella ajatuksella ”Jaettavaa on enemmän silloin kun tehtaan piipusta nousee savu”.

Tätä ei tietenkään pidä ottaa kirjaimellisesti nykyaikana eikä se ainakaan tarkoita saastuttamisen hyväksymistä, vaan sitä että talouden on toimittava. Työmarkkinoilla kannatan kolmikantaa. Sipilän hallitus on siitä irtisanoutunut ja pyrkinyt ”ottamaan luulot pois” ammattiyhdistysliikkeeltä. Aktiivimalli on täysin toimimaton ja työttömiä syyllistävä.

Kiky-sopimukseen työntekijäliitot painostettiin vielä huonompien vaihtoehtojen uhatessa. On palattava neuvotteluyhteiskuntaan yhteistoiminnan hengessä.

3) Eniten keskityin sote-uudistukseen.

Sen ongelmana on kahden kokonaan eri asian yhdistäminen. Sosiaali- ja terveyspalveluiden siirtäminen kunnilta ja kuntayhtymiltä yhdelle järjestäjälle, jota nyt kutsutaan maakunnaksi, on periaatteessa järkevää, vaikka siihenkin liittyy monia virheellisyyksiä mm. valtakunnallisen tilakeskuksen perustaminen, tiukentuva valtion ohjaus jne.

Erittäin virheellistä sen sijaan on suuriksi ketjuiksi paisuneiden terveysalan pääomasijoittajien omistamien firmojen jatkuva ja kasvava myötäily, joka on otettu mukaan sote-uudiostukseen.

Tarkoitus on siirtää julkisia palveluja markkinoille kuuden miljardin euron arvosta: lääkärivastaanotot, hammashuolto, kotisairaanhoito, laboratoriot, röntgenit, erikoissairaanhoidon kevyemmät palvelut jne.

Tätä kutsutaan houkuttelevasti valinnanvapaudeksi, mutta todellisuudessa kyse on markkinamallista ja ulkoistuksesta.

Taustalla ovat jättiläismäiset sijoitukset terveysalan firmoihin. Ihmisten itse maksama perinteinen yksityistoiminta ei enää riitä niille, vaan niiden tulee päästä kiinni myös yhteiskunnan maksamaan hoitoon.

Tätä en missään nimessä voi hyväksyä ja siksi sote-uudistus tässä muodossaan on hylättävä, vaikka siinä valitettavasti menetetään myönteisiäkin asioita.

Se asia, jota nyt eniten tarvitaan, on terveyskeskusten kehittäminen ja niissä erityisesti sairaanhoitovastaanoton lisääminen.

Siksi olen nostanut tunnukset ”1000 lääkäriä ja 1000 sairaanhoitajaa lisää terveyskeskuksiin välittömästi”. Tämän avulla pääsisi jokainen suomalainen omalle lääkärille nopeasti.

Vastaanottopalvelut lisääntyisivät 50 % nykyisestä.

Tehdään yhdessä hyvä kampanja.

Terveisin,

Aki